Képregény a budapesti állatkert galléros páviánjairól

2014.09.10 23:39

Ezeket a képeket szándékosan nem képgalériába illesztem, hanem, mint egy képregényt, kronológiai sorrendben mutatom be a ma délután történéseit.

 

Ez a lánytvány tárult elém, amikor megérkeztem.

Vártam egy kicsit, majd megérkezett Rezső (jóképű szerelmem, de ő a háremét jobban szereti, mint engem, ha már elfogyott a kajám.

Aztán megjött Ara is, aki most nem tüzel, de Rezsőt továbbra is szereti. Rezsőke épp szotyit és tökmagot eszik, mindkettőt ügyesebben bontja ki, mint jómagam, s nagyon ügyes a kezével, egyre több gyümit tud elkapni... persze, mutatni kell neki előtte, mert különben hagyja, hogy leessen a földre, s onnan veszi fel, vagy a száját nyitja ki, hogy úgy kapja el. Én mindig kérem a kis kezeit.

Ő a kis Tinédzser, aki jelen pillanatban tüzel, s ezért meglehetősen agresszív mindenkivel, különösen Kicsikével és Magányossal, szívszerelme pedig Kishím, s mindenkire féltékeny, aki a közelébe megy.

Ő a 2. kislány, akit mostantól Beszédesnek fogok nevezni, így végre neki is lett neve... Beszédes, mert mindig kommunikál, ha ott vagyok, nagyon interaktív kis lélek ő is.

... és Kicsike, aki a legfiatalabb és legkisebb termetű... Kishímről és Magányosról nem teszek fel ide plusz képet, sok jön róluk még a képregény folytatásában, lentebb :-)

Kicsikét a mai gesztenye és mazsola után is elhozhattam volna, de legalább nem mászott magasabbra a falon... nem szeretem, ha "szórakoznak" a villanypásztorral. Lent jobbra Magányos, a háttérben duzzadó popsi Tinédzser(é).

Rezső és Kicsike

Rezső megvédi Kicsikét az ölében az agresszív Tinédzsertől... aki engesztelésül, mutatva Rezső felé kedves szándékát, elkezdi kurkászni.

Mellettük balra Kishím ül.

A félreértések után Kicsike Kishímmel játszott (az a hátára vette), Rezső pedig hagyta, hogy Tinédzser alaposan kukrássza.

Aztán közelebb jött Rezsőhöz Kicsike, megköszönve a támogatást.

... Kishím pedig elment, a két lány pedig ott maradt kedveskedni a basának...

Amikor mindenki megunta a dolgot, Rezső elment fel a fára, és magányosan ott üldögélt hosszú percekig.

Leginkább egyedül játszott a kötélen, miközben azért figyelt...

Persze, közben meredezett a piros (erős rózsaszín) gumislag is (ilyenünk volt, míg házban laktunk :D)... szegényke...

... s mivel egyelőre senki nem akart feljönni a fára, hát elindult "megszerelni" a fát...

Magányos közben egyedül volt, bejárva a kifutó minden szegletét, hátha talál még valami ennivalót.

... pihent kicsit, hátha odajön valaki...

S meg is érkezett Tinédzser, aki kapott egy alapos kurkászást Magányostól (a kurkászásban Magányos a legalaposabb a csoportban!).

... és amikor eljött az ideje, hogy az alapos tisztogatást Tinédzser megköszönje, visszaélve Magányos jóindulatával és gyámoltalanságával, újra kurkászást kért tőle.

Ő meg - ugye, nem tud nemet mondani.

... a jól elvégzett munka után Magányos elment és szembe találkozott Kishímmel, aki gyorsan magáévá tette, majd elkezdte gyengéden kurkászni.

De nem voltak sokáig kettesben, mert "odafurakodott" a tüzelő Tinédzser, elkezdte kurkászni Kishímet (aki közben Magányossal foglalkozott), s addig-addig akciózott a fiatal nőstény, míg végül Magányos jobbnak látta, ha elmegy...

Rezsőke közben - erejét megmutatva - a kövecskéjét ölelgette, emelgette, melyen többször ülni szokott.

Látta ezt a háttérben Magányos is, akit lenyűgözött a "férfi" hatalmas ereje...

Ezért odament hozzá, hogy kapcsolatukat erősítse, melynek a hím láthatóan örült... hisz oly régóta sóvárog a lány iránt, aki viszont olyan félénk, hogy nem meri fogadni a közeledést (inkább elszalad - bármiről is legyen szó).

Mivel jelenleg csak Tinédzser tüzel, Rezső árgus szemmel (Árgusnak egy szeme volt, így a "szemekkel" szóhasználat helytelen) figyeli a nőstényt, és nagyon nem veszi jó néven, hogy az Kishím párja kíván lenni.

Ok, "megadom magam, csak ne haragudj" kommunikációs tartalommal igyekszik behódolni a basának...

... majd megtörténik két óra alatt az egyetlen "légyott" (ami ugyanennyi idő alatt Kishímmel jóval többször megesik).

Mert Kishím, Rezsővel ellentétben: udvarol... kurkássza a lányokat anélkül is, hogy azok nagyon tepernének érte. Tinédzser pedig rámenős és kisajátító attitűdjével le is köti a fiatalabb hím minden figyelmét.

... ilyen lesz egy "gondos férj" (Kishím és Tinédzser).

Közben Magányos és Kicsike játszani kezdenek a (még újnak számító) kötélen.

... és csak játszanak, játszanak, játszanak.

Rezső (mindent megmozgatva  amaradék tölmagért és mazsoláért), Magányos és Kicsike együtt.

Aztán volt egy kis csetepaté, ahol már megint Magányost bántotta az egyik nőstény (Beszédes), különösebb ok nélkül, aki így azonnal kérte és meg is kapta a közelben tartózkodó Rezsőke védelmét.

Az "akció" és a béke miatt Beszédes kénytelen volt kiengesztelni a vezért.

Közben Kishím ki mást is kurkászhatna, mint Tinédzsert?!

Mivel Magányos közben felmászott a fára, ahol Rezsőt Beszédes kurkászta, Rezső elment kedvenc helyére a kötélen, s a közeledő Magányost játékra invitálta, ám az ettől láthatóan megijedt.

... de azért nem ment messzire...

... és milyen jól tette, mert Rezső átmászott a fára. Magányos nagyon félve ment oda hozzá, s érintette meg az alfa-hím farkát. Eddig soha nem láttam, hogy Magányos kurkászta volna Rezsőt.

A félénk közeledés azonban eredményre vezetett.

... sikerült Rezsőnek és Magányosnak (mindenféle feszültség vagy szexuális töltet nélkül) kettesben tölteni egy kis időt, s úgy vélem, ezen a ponton nagy áttörés született kapcsolatukban!

Aztán megérkezett Ara is, ami nem jelentett gondot, mert ők Magányossal igyekeztek kölcsönösen a kapcsolatuk erősítésén, így közösen tudták kényeztetni a ház urát.

A problémát az jelentette, amikor megérkezett a Kishímmel párosodó, agresszívebb Tinédzser, aki Arát ugyan nem molesztálja, mert az szociálisan stabilabb helyzetű nála, de Magányost igen. Ezért Magányos jobbnak látta, ha kiszáll a képből, s odébb húzódott, hogy  atüzelő nőstényt nehogy ingerelje puszta jelenlétével is.

A kialakult helycserés szituációtól Ara sem volt elragadtatva, ezért ő is inkább elment, s meghagyta Rezsőt csak Tinédzsernek.

Rezsinek aztán elege lett a kurkászásból, s lement a többiekhez. Tinédzser azonnal összeborult Kishímmel (bal felső sarokban), a basa pedig Kicsikével, Arával és Beszédessel maradt.

Magányos egyedül maradt a fán, és elbóbiskolt egy picit.

Egy órával később még egyszer ránéztem a "gyerekekre", s a klikkesedés szép példáját láttam.

Kishímet Tinédzser kurkászta a sziklafal tetején, a háttéren Kicsike a sziklán lógva játszott.

Rezsőt Magányos (a basa épp rá néz), Ara és Beszédes tisztogatta.