Kicsi Maszatosnak most a lába sérült meg

2015.09.28 16:56

Tegnap délután, útban Golo születésnapi bulijára, természetes, hogy ki nem hagyhattam, hogy meglátogassam a világ legszebb galléros pávián kislányát: Maszatkát. Amint megérkeztem, szaladt felém az én kicsi életem, 3 lábon... jobb hátsó lábán (lábfején: talp és felső rész) sérülés látszott (mely legalább nem vérzett), melyet nem tudott letenni a földre, ránehezedni (max. a sarok részre egy-egy pillanatra). Rögvest jeleztem a Kertnek, intézkedtek, megnézték gondozói, de (hétvége okán) állatorvos hiányában legkorábban csak ma, azaz, hétfőn nézik/nézték meg a sebet ellátni hivatott munkatársak...

Remélhetően, a probléma nem olyan súlyos (sajnos, nem lehetett megítélni, hogy belelépett valamibe vagy harapás okozta a sérülést - inkább ez utóbbira gyanakodnék) - csupán az aggasztó, hogy a hierarchia alján tanányzva, rendre kijut neki az ilyen sérülésekből, melyek fizikálisan, lelkileg és idegileg is gyengítik... holnap (kedden) mindenképp meglátogatom, hogy lássam, mi van a kis tündérrel?!

 

 

Tegnap láthatták - egyébként együttműködő - gondozói, hogy a Maszat és köztem lévő viszony erős és jó. (Igaz ez Rezsővel is, de esetében az emocionális kötődés nem mérvadó.) Sajnos, az egértelműen látszik, ha "kilépnék" Maszatka életéből, az életminősége visszazuhanna, -romlana azon szintre, ahol másfél éve megismertem, ami pedig megengedhetetlen.

Drukkoljatok és küldjetek neki erőt, energiát, hogy legyen kellőképpen erős!

 

Videók:

Maszatka's injured leg (Budapest Zoo, Hamadryas Baboon)

Maszat is patiently (Budapest Zoo, Hamadryas Baboon)

Lonely Maszat (Budapest Zoo, Hamadryas Baboon)

Show me your injured leg! (Budapest Zoo, Hamadryas Baboon)

Cliques: Maszat, Dezső & Banya (Budapest Zoo, Hamadryas Baboon)

Injured Baboon foot (Maszatka, Hamadryas Baboon)

Maszat's little hands (Budapest Zoo, Hamadryas Baboon)

Maszat digs (Budapest Zoo, Hamadryas Baboon)

Randy Rezső wants Maszat's place on the tree (Hamadryas Baboons)

Hamadryas Baboons (Budapest Zoo)