Little heart from Latvia or Mia, the most beautiful Anubis lassie

2014.10.21 00:38

Kicsi szív Lettországból, avagy Mia, a legszebb Anubisz kislány

 

Some months ago I wandered on the YouTube and I found a charming video about a beautiful little Anubis baboon, who awfully warmed my heart. Name of the little girl is Mia and she lives in Latvia at the Mini Zoo of Dzimtmisa.

I wrote an email for the Mini Zoo and they told me about this small beauty, so I share with you Mia's story.

 

Néhány hónappal ezelőtt a YouTube-on barangolva leltem rá egy bájos videóra egy gyönyörűséges kis Anubisz páviánról, aki rettenetesen megmelengette a szívemet. A kilányt Miának hívják és Lettországban, a Dzimtmisa-ban lévő Mini Zoo-ban él.

Klaviatúrát ragadtam és írtam egy emailt a Mini Zoo-nak, akik meséltek nekem a kis gyöngyszemről, így most megosztom veletek Mia történetét.

 

Kicsi Mia – Little Mia

Source/Forrás: Mini Zoo, Latvia

 

Mia was born on 28 August 2013 in Kaunas Zoo, that is in Lithuania. Mia is 1 year and 2 months old only, so she is very small yet. Unfortunately, her mom abandoned her, but starting May of this year she is living with the Mini Zoo in Dzimtmisa in great love.

 

Mia 2013. augusztus 28-án, a Szűz jegyében született a Litvániában lévő Kaunas Állatkertben. Mia tehát egy éves és 2 hónapos, tehát nagyon picike még. Sajnos, anyukája elhagyta őt, de ez év májusa óta nagy szeretetben él a Dzimtmisa Mini Zoo-ban.


As you see on the video: https://www.minizoo.lv/ and/or https://www.youtube.com/watch?v=Ovmkw9Pmtzc , on her left hand she has not 3 fingers. Her hand and foot were injured by other animals, but – thank goodness – that does not prevent her from feeling good. Really she seems well-balanced and glad, full of life (despite injuries), therefore too fell in love with Mia.

The Mini Zoo has one (Anubis) baboon, the little Mia and one Japanese macaque which also was abandoned by her mother, so they are fed and raised by people.

As you know, in Hungary does not live Anubis Baboon in Zoos – we can see Hamadryas Baboons and Geladas only at home.

 

Mint láthatjátok a videón (lásd. A linket fentebb!), a bal kezecskéjéről hiányzik 3 ujja. A kéz és lábsérüléseit más állatokkal való “összeütközés” okozta, de hála Istennek, ezek nem akadályozzák őt, közérzete jó. Nekem is az tetszett meg benne nagyon, hogy sérülései ellenére is mennyire kiegyensúlyozott, boldog és élettel teli, azt hiszem, ezért is lettem szerelmes belé.

A Mini Zoo-ban egyébként egy (Anubisz) pávián él, a kicsi Mia, rajta kívül még egy japán maki az állatkert lakója, akit szintén elhagyott az anyukája, így mindkettőjüket emberek etették, nevelték és óvták.

Mint tudjátok, Magyarországon egyetlen állatkertben sem él Anubisz pávián, idehaza csak galléros páviánokat és Geladakat láthatunk.

 

Kicsi Mia – Little Mia

Source/Forrás: Mini Zoo, Latvia


As I learned, Mia's favorite food is grapes and peaches and she very loves soft toys, currently favourite is a snake and a monkey.

 

If you travel to Latvia, please, let's go and visit at Mini Zoo in any case and view the beautiful and glamorous little Mia! (If I travel, definitely doing this!) The website of Mini Zoo is: https://www.minizoo.lv/

 

Mint megtudtam, Mia kedvenc eledele a szőlő és az őszibarack, ami pedig a játékot illeti, nagyon szereti a puha (plüss) játékokat, jelenleg egy kígyó és egy majom a kedvence!

 

Ha Lettországba utaznátok, kérlek, mindenképp menjetek el és keressétek fel a Mini Zoo-t, és látogassátok meg a gyönyörű és bűbájos kis Miát! A Mini Zoo website-ja: https://www.minizoo.lv/