Rendhagyó majmok: a páviántól a csimpánzig

2015.03.01 12:22

Barátaim! Tavasz alkalmából egy rendhagyó cikkel köszöntelek Benneteket, mely csupa-csupa igazán édes majmot sorakoztat fel.

Mi kell hozzá? A sok szereteten kívül piskóta (sütheted vagy veheted félkészen, ez utóbbi talán egyszerűbb és biztosan sikeres). Lehetőség szerint csokoládé krémet jó készítened. (A legegyszerűbb és egyik legjobb recept hozzávalói: 9 dkg (fekete) kakaópor, 3 evőkanál porcukor, 3 tojás sárgája, melyeket összedolgozunk, és 25 dkg margarin vagy vaj, melyet mikróban felolvasztunk és az említett masszához öntjük. Így csomómentes lesz és könnyen kenhető - fokozatosan szilárdul meg... ha világosabb színű majmot szeretnénk, kevesebb kakaóport használjunk.)

A sötétebb részekhez étcsokoládét olvasszunk fel (ehhez szükség esetén tehetünk egy kis olvasztott vajat vagy margarint, akkor puhább lesz az elkészült "máz" és a csokoládé kényes kristályszerkezete miatt nem kell temperálni, és a kakaóvaj sem csapódik ki), a világosabb területekhez használhatunk marcipánt vagy cukormázat (mindkettő készen kapható), pl. fehér, világosabb barna vagy rózsaszín árnyalakokban. (A bánánhoz értelemszerűen a sárgát válasszuk.)

Ha a dolog könnyebb végét akarjuk megfogni, válasszuk a muffint alapnak (vagy bármilyen más, lapos és kerek süteményt, kekszet stb.), és csinosítsuk csak a fejjel vagy építsünk belőle teljes testű majmócát - farokkal vagy nélküle.

A mogyorókrém (amerikai) és a különböző csokikrémek (pl. Nutella) remekül rögzítik a dekorációt... Fontos, hogy a fülek ne a fej tetejére, hanem a szem magasságába kerüljenek, különben maci lesz a majomból... bár, "nem tehetsz mindenkit boldoggá - nem vagy Nutella", ezeknek a finomságoknak mindenki örüli fog a környezetedben :-)